Solliciteren

Contact

Nieuwsbericht

Sjorren op het grootste containerschip ter wereld!

21
december, 2021

Wanneer je als sjorder bij Matrans werkt, werk je op de grootste containerschepen ter wereld! Aan de ECT Delta Terminal in de Amazonehaven meren regelmatig de enorme reuzen aan. Deze havenbekken is door het Havenbedrijf Rotterdam recentelijk verder uitgediept tot 17,5 meter om zulke schepen te kunnen ontvangen.

 

Mooie uitdaging voor onze sjorders

Voor onze sjorders is het een mooie kans om op schepen van dit kaliber te werken. Een deel van de lading wordt in Rotterdam gelost, zodat de overige lading door kan naar de volgende bestemming.

 

Ever Ace momenteel het grootste containerschip ter wereld

Afgelopen november meerde containerschip Ever Ace voor de tweede keer aan de ECT Delta terminal in de Amazonehaven. Dit schip heeft een diepgang van maar liefst 16,5 meter, wat volgens de databank van het Havenbedrijf een nieuw record is voor dit havenbekken.
De Ever Ace, met een lengte van 400 m en een breedte van 61 m, heeft een capaciteit van 23.992 TEU. Dat zijn 28 twintig-voet containers meer dan HMM Algeciras dat op 20 juni 2020 in Rotterdam arriveerde. De Ever Ace is daarmee het grootste containerschip ter wereld.

 

Werken bij

Wil je graag werken bij Matrans?

Bekijk vacatures