Word jij onze nieuwe collega?

Werken in de haven is prachtig. Je maakt de mooiste zons -op en ondergangen mee die je ooit hebt gezien. Maar daarvoor moet je wel in wisselende diensten werken.

Bij Matrans dragen we de Rotterdamse mentaliteit uit. Niet lullen maar poetsen en de handen uit de mouwen. Onze collega’s hebben geen last van hoogtevrees, zijn stressbestendig en vinden het niet erg om nacht- en weekenddiensten te werken.

Ze staan in alle weersomstandigheden klaar om de gewenste service te verlenen. De materialen waarmee ze werken zijn ruw en zwaar. Het is indrukwekkend en veelzijdig werk en daarom een uitdaging op zich.

Heb je al eens gehoord van het werk bij Matrans of wil je simpelweg weten welke vacatures we hebben? Kijk dan op onze vacaturepagina.

Geschoolde medewerkers

Iedereen die bij Matrans werkt heeft een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en is geschoold om onder de moeilijkste omstandigheden veilig te kunnen presteren. Deze scholing kent verschillende fases.

Voordat medewerkers bij Matrans kunnen werken, moeten zij eerst een vaardigheidstest afleggen. Als ze daarvoor slagen gaan ze de interne opleiding in. Deze opleiding duurt ongeveer een maand. In de opleiding wordt hen veilig werken bijgebracht middels theorie en praktijklessen.

In de opleiding krijgen medewerkers uitleg over omgevingsfactoren en persoonlijke beschermingsmiddelen en wordt er uitleg gegeven over vluchtwegen en andere belangrijke veiligheidsmaatregelen. De medewerkers leren ook verschillende facetten van het havenwerk (sjorren, stackerdraaien, veilig tillen en het aanhouden van een ergonomische werkhouding).

Tijdens de praktijklessen gaan zij onder begeleiding op een gecontroleerd oefenterrein aan de slag om de theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Pas na de interne opleiding krijgen nieuwe medewerkers een bedrijfscertificaat. Ze zijn dan geschikt om onder begeleiding hun werkzaamheden uit te voeren.

Elke medewerker volgt tegelijkertijd een tweejarige BBL- opleiding bij het Scheepvaart en Transportcollege, locatie Waalhaven. Tijdens deze opleiding wordt de opgedane kennis beoordeeld door het afleggen van verschillende examens. Als de opleiding met succes wordt afgerond krijgt de medewerker een diploma: Medewerker Havenoperaties MBO Niveau 2.